Vitsur: meil ei ole vaja, et ainult Helenius tulevikule mõtleks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur
Heido Vitsur Foto: Peeter Langovits

Arenevates riikides kasvab nõudlus loomsete toidukaupade järele. Eestil on suur kasvuvõimalus piimatoodete osas, arengufondi majanduseksperdi Heido Vitsuri sõnul võiksid ka teised, peale Joakim Heleniuse, sellele rohkem tähelepanu pöörata.

Kasvav vajadus loomsete toidukaupade järele on aga võimalus Eestile, kuna meil on Euroopa suurim kasvuruum piimatoodete osas. «Eestile ei ole vaja, et ainult Helenius mõtleks maailma ja tulevikku peale, siin peaks olema ruumi palju rohkemaks.»

Nimelt märkis Vitsuri ETK 95. tähtpäeva konverentsil, et toiduainete hinnatõus eelolevatel aastatel jätkub, kuna sajad miljonid inimesed Ladina-Ameerikas, Indias ja Hiinas on väljunud vaesusest ja muutunud tavalisteks tagasihoidlikeks tarbijateks, kes tahavad senisest enam tarbida loomselt valku.

Loomsete toiduainete tootmiseks läheb aga vaja rohkem vilja, rohkem energiat ning kõikide toiduainete hinnad rühivad seepärast üles.

«Hinnad sõltuvad küll ka saagist ja maailma majanduse tsüklist, aga trend on ikka ülespoole,» rääkis Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles