Rumeenia sõlmis IMFiga kokkuleppe avaliku sektori palgatõusuks

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florin Georgescu.
Florin Georgescu. Foto: fr.ro

Rumeenia sõlmis rahvusvaheliste laenuandjatega lepingu riigiametnike palkade tõstmiseks endisele tasemele, ütles kõrge valitsusametnik.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) sõnul on Rumeenial ruumi kärbete leevendamiseks. 2010. aastal kärbiti avaliku sektori palku 25 protsendi võrra, kuigi osa neist on endises ulatuses taastatud.

Rumeenia paremtsentristlik valitsus kaotas aprillis usaldushääletuse, mis tõi välja rahva rahulolematuse kokkuhoiuprogrammiga. Esmaspäeval annab parlament ilmselt heakskiidu uuele vasakpoolsele valitsusele.

«Läbirääkimised kokkuleppe (IMFiga) üle on praktiliselt läbi ja edukalt lõpetatud,» ütles tõenäoline rahandusminister Florin Georgescu ajakirjanikele laupäeva õhtul pärast kohtumist IMFi ametnikega.

Rumeenia loodab viia eelarvepuudujäägi sel aastal alla 3 protsendi sisemajanduse kogutoodangust.

Palgad tõusevad alates juunist kõigepealt 8 protsenti ja seejärel kärbete-eelsele tasemele, ütles Georgescu. See tähendab võrreldes praegusega 15-protsendilist tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles