Venemaa suurim naftafirma Rosneft ja Statoil sõlmisid koostööleppe

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister ja uueks presidendiks valitud Vladimir Putin jälgib, kuidas Norra Statoili juhatuse esimees Helge Lund (vasakul) ja Rosnefti president Eduard Hudainatov koostööleppe allkirjastamisstseremoonial dokumente vahetavad.
Venemaa peaminister ja uueks presidendiks valitud Vladimir Putin jälgib, kuidas Norra Statoili juhatuse esimees Helge Lund (vasakul) ja Rosnefti president Eduard Hudainatov koostööleppe allkirjastamisstseremoonial dokumente vahetavad. Foto: SCANPIX

Venemaa suurim naftafirma Rosneft ja Norra Statoil sõlmisid laupäeval koostööleppe, mille kohaselt tehakse koostööd Barentsi ja Ohhoota mere neljas naftaleiukohas.

Interfaxi teatel on nelja leiukoha prognoositav naftavaru ligi kaks miljardit tonni ning maagaasil 1,8 triljonit kuupmeetrit.

Statoili osa moodustab koostööprojektides 33,33 protsenti. Kokkuleppe kohaselt katab Statoil geoloogiliste uurimistööde kulud, kattes ka Rosnefti varasemad kulud ning tasub 33,3 protsenti Venemaa firma litsentsitasudest.

Vene firma saab õiguse osalusele Statoili projektides Põhjameres ja Barentsi mere Norra osas.

Rosnefti juhi Eduard Hudainatovi sõnul on geoloogiliste uuringute investeeringute maht 2,5 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles