Van Rompuy korraldab majanduskasvu alase tippkohtumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy ja Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt täna Rootsis.
Euroopa ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy ja Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt täna Rootsis. Foto: SCANPIX

Euroopa ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy kutsub mai lõpus kokku Euroopa Liidu (EL) erakorralise tippkohtumise, et arutada majanduskasvu ergutamise ja tööhõive parandamise võimalusi.

«Euroopa ees seisavad suured väljakutsed. Majanduskasv ja hõive tuleb taastada, pangasüsteemi on vaja tugevdada, kuigi eurotsooni võlakriisi lahendamisel on juba olulist edu saavutatud,» ütles van Rompuy reedesel kohtumisel Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldtiga.

Ülemkogu eesistuja rõhutas, et majanduskasvu ja rahanduspoliitika karmistamise vahel ei ole vastuolu. Ilma kokkuhoiuta ei ole võimalik finantsturgude usaldust tagasi võita. Ja kui tarbijad eurotsooni stabiilsusse ei usu, siis nad ei söanda ka tarbida, edastas uudisteagentuur Direkt.

Herman van Rompuy rõhutas, et Euroopa vajab suuremat majanduskasvu, rohkem töökohti ja paremat konkurentsivõimet. Konkurentsivõime on võtmesõna EL-i järgmises eelarves, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles