Windows 8 kaotab ära Media Centeri

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX

Media Centeri kasutajaliidest, mis oli vaikimisi kaasas nii Windows 7 kui ka Windows Vista puhul, on Windows 8 puhul võimalik kasutada ainult selle eest raha juurde makstes ja eraldi alla laadides.

Media Center loodi puldiga varustatud arvutiga muusika kuulamiseks ja televisiooni ja filmide vaatamiseks. Esmakordselt tutvustati seda Windows XP eriversioonis, hiljem oli see vaikimisi kaasas Windows Vista ja Windows 7 tavaversioonides, kirjutab Business Insider.

Media Centeri ära kaotamise põhjus on lihtne – Microsofti sõnul on antud liidese kasutajanumbrid väga väikesed ning firma on keskendunud rohkem Xboxi meelelahutuskeskkonna arendamisele.

Kuigi Media Center on ise kadumas, on paljud selle uuenduslikud disainielemendid nagu horisontaalne menüükerimine leidnud tee Microsofti teistesse toodetesse. Uus Windows 8 peaks olema varustatud aga uute muusika- ja videorakendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles