Hansabanka eksjuht: teadsime kriisi lähenemisest, aga vaikisime

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hansabanka

Läti Hansabaka endine juht Ingrida Bluma tunnistab, et tunneb ennast vastutavana selle eest, et pangad tunnetasid kriisi lähenemist, kuid ei juhtinud sellele probleemile piisavalt valitsuse ja ühiskonna tähelepanu.


«Me vaikisime. Igaüks istus omal toolil ja võitles oma äri eest. Me nägime üldist olukorda ja üritasime vaikselt midagi teha, kuigi oleksime pidanud karjudes teada andma, mida me olukorrast arvame ja milliseid samme selle parandamiseks peaks astuma,» vahendab Biznews.lv Bluma Läti ajalehele Diena antud intervjuud.

Samas ei saa Bluma sõnul kommertspankasid Läti majandusprobleemides süüdistada, sest majanduses toimuva ohjes hoidmine on eelkõige valitsuse ülesanne.

Endine pangajuht toonitas, et pangandus on äri. «Tuleb aru saada, et pangad tegutsevad eelkõige oma äri arendamise huvides,» lausus Bluma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles