Nitrofert ei saa Eesti Energialt hinnaalandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetisekotid.
Väetisekotid. Foto: Margus Ansu

Eesti Energia lükkas tagasi väetisetootmise peatanud  Nitroferdi palve müüa ettevõttele kehtivast hinnast soodsamalt elektrit.


Eesti Energia kinnitusel pole neil seaduslikku alust Nitroferdile soodsamat elektrit müüa, kirjutab Põhjarannik. Energeetikafirma pressiesindaja teatel on Eesti Energial elektrituru seaduse järgi kohustus kohelda kõiki kliente võrdselt. «Kehtivate seaduste järgi ei ole Eesti Energial võimalik reguleeritud turul seadust rikkumata Nitroferdile odavamat elektri hinda pakkuda,» sõnas Bachmann.

Pressiesindaja kinnitusel tulenes viimane hinnatõus suures osas taastuvenergia toetuse tasu tõusust, mis moodustab Nitroferdile esitatavas eleketriarves ligikaudu 10 protsenti. Ta lisas, et avatud turult oleks elektrit osta oluliselt kallim kui reguleeritud turult.

Nitrofert peatas eelmisel nädalal väetiste tootmise, kuna see oli muutunud kahjumlikuks. Ettevõte põhjendas otsust väetise hindade langusega maailmaturul ning üha kasvavate tootmiskuludega. Olulise põhjusena tõi Nitroferdi juht Aleksei Nikolajev välja ka elektrienergia kallinemise 27 protsendi võrra, mis tõstis firma igakuiseid elektriarveid kolme miljoni krooni võrra.

Nitrofert on suurtarbija, kes ostab 3-5 protsenti kogu Eestis müüdavast elektrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles