Sõerd: koalitsiooni suund on selgelt tarbimismakse suurendada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Peeter Langovits.

Valitsuskoalitsiooni suund on selgelt tarbimismakse suurendada ja tulumaksu osakaalu langetada ning see on globaalne, mitte Eestis välja mõeldud trend, ütles riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest liige Aivar Sõerd.

Valitsuse heaks kiidetud nelja aasta eelarvestrateegia tõstab tublisti alkoholiaktsiisi ning Sõerd rääkis ETV saates «Foorum», et alkoholiaktsiisi tõus inflatsioonist veidi rohkem ei ole kindlasti maksurahu rikkumine.

«Maksusüsteem on jätkuvalt stabiilne, ta on ettearvatav ja lõppude lõpuks maksukoormus isegi langeb 32,9 protsendilt järgmine aasta 32,3 protsendile 2016. aastal, oluline on siinkohal kindlasti töötuskindlustusmakse määra vähendamine,» rääkis Sõerd. «Suund on selge - ja siin polegi vastu vaielda, et tarbimismakse suurendada ja tulumaksude osakaalu vähendada, kusjuures see on globaalne trend, mitte ainult meie välja mõeldud.»

Ka riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester Isamaa ja Res Publica Liidust märkis, et valitsuskoalitsiooni suur erinevus sotsiaaldemokraatide arusaamadest on see, et valitsuse arvates tuleks minna tulumaksustamiselt üle tarbimismaksustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles