Ajalugu lubab aktsiate hinnatõusu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Esimest korda viimase nelja aasta jooksul on aktsiate arv Euroopas hakanud kasvama, sest finantskriis sunnib ettevõtteid aktsionäridelt lisaraha küsima. Ajaloole tuginedes peaks järgnema aktsiate hinnatõus, väidab Bloomberg.

Euroopa suurim tsingitootja Xstrata, maailma suurima metallisulatusele keraamiliste vooderdiste tootja Cookson Groupi ja SEB hinnad on tõusnud enam kui viiendiku pärast seda, kui aktsionäridelt lisaraha nõutamine teatavaks sai.

Royal Bank of Scotlandi kogutud andmetele tuginedes on viimasel kümnendil aktsionäridelt ostueesõigusega lisaraha küsinud 391 Euroopa ettevõttest 72 protsendil sammule järgnenud poole aasta jooksul aktsiahinnad tõusule pööranud.

Regiooni ettevõtted võivad tänavu finantsasutusi arvestamata lisaraha nõutada 300 miljardi euro mahus, prognoosib Goldman Sachs. See lõpetaks kolm aastat kestnud olukorra, mil aktsiate tagasiostud ning ühinemised ja ülevõtmised edestasid aktsiamüüki.

Investorite hinnangul on raha kaasamise võime firmade tugevuse tunnus, sest annab kinnitust suuremate aktsionäride toetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles