Motorola sai Saksamaa kohtus kaheldava väärtusega võidu Microsofti üle

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patent.
Patent. Foto: news.cnet.com.

Motorola saavutas Mannheimis kohtuvõidu Microsofti üle ning võiks teoorias keelata suurfirma erinevate toodete nagu XBOX 360 ja Windows 7 müügi Saksamaal.

Mannheimi ringkonnakohtunik Holger Kircher andis Motorolale kohtuotsusega võimaluse Microsofti toodete tootmine Saksamaal peatada ning Saksamaal juba müügis olevad Windows 7 ja Xbox 360 tooted hävitada.

Sellegipoolest tekib Motorolal raskusi tekkida nimetatud toimingute täideviimisel. Esiteks peab Motorola panti panema sadu miljoneid eurosid, sest juhul kui Microsoft peaks kohtuotsuse edasikaebamisel võitma, tuleb Motorolal kõik juba tehtud kahjud hüvitada.

Teiseks võib ka Saksamaa kõrgem kohus kohtuotsuse täideviimise kuni kõrgeima astme kohtu otsuse väljakuulutamiseni peatada.

Kolmandaks on USAs pooleli kohtuvaidlus samade osapoolte vahel, mis algatati juba enne Saksamaa kohtuprotsessi. Seejuures, kuna tegu on rahvusvaheliste litsentsidega, ei saa Motorola Saksamaa kohtuotsust täide viia enne USA kohtuvaidluse lõplikku tulemust.

Suurfirmad vaidlevad FRAND (Fair, reasonable and nondiscriminatory) litsentseerimispõhimõtete üle. Microsofti arvates ei paku Motorola oma kogu standartseid H.264 patente ausatel põhimõtetel, Motorola aga süüdistab Microsofti oma patentide omavolilises kasutamises.

Kahe firma vaheline patentide sõda on käinud juba paar-kolm aastat ning hetkel ei näi kumbki vaenupooltest valget lippu heisata soovivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles