Mozilla on esimese suure tehnoloogiafirmana CISPA vastu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firefoxi looja Mozilla on CISPA vastu
Firefoxi looja Mozilla on CISPA vastu Foto: SCANPIX

Samal ajal kui enamus Silicon Valley tehnoloogiahiiglaseid hoiduvad USA uue küberjulgeolekuseaduse vastu arvamust avaldamast, on Mozilla võtnud julge hoiaku CISPA vastu.

Erinevad suured tehnoloogiafirmad nagu Facebook, Microsoft, Symantec, Verizon ja Oracle on toetamas eelmisel nädalal USA esindajatekojas vastuvõetud vastuolulist internetijälgimise seadust, kuid Mozilla on selles nägemas ohtu inimeste privaatsusele.

«Kuigi me kogu südamest toetame interneti turvalisuse tõstmist, on CISPA läinud liiga kaugele», ütles Mozilla Forbes’i reporterile Andy Greenbergile.

«Antud seadus ohustab meie kõigi privaatsust, ähmastab küberjulgeoleku definitsiooni ning annab suurfirmadele ja riigile liiga vabad käed kogutava informatsiooniga läbikäimisel».

Seaduse läbiminekul USA senatist ei saaks riigi kaitseministeeriumiga seotud turbeorganisatsioonid nagu NSA või Homeland Security küll rohkem jälgimisõigusi, kuid see soodustaks erafirmade ja eelnimetatud riigiorganisatsioonide vahelist koostööd ja informatsioonijagamist, mis aga ohustab Mozilla arvates eraisikute privaatsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles