Elering ja Tallinna Sadam valisid LNG terminali partneriks Vopaki

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi Foto: Artur Sadovski

Elering ja Tallinna Sadam valisid Muuga sadamasse kavandatava veeldatud maagaasi (LNG) terminali projekti rahvusvaheliseks strateegiliseks partneriks Hollandi ettevõtte Vopak LNG, mis on maailma juhtiva sõltumatu vedel- ja puistelasti terminalide pidaja Royal Vopak tütarfirma, teatas Elering.

Eleringi teatel allkirjastasid firmad kolmapäeval ühiste kavatsuste protokolli, et alustada teostatavusuuringuid. Partnerid loodavad kaasata Euroopa Liidu raha terminali ehituseks. Euroopa Komisjon peaks valima Balti riikide ühise LNG terminali asukoha sel sügisel.

Eleringi maagaasi ärisuuna arendusjuhi Janek Parkmani sõnul sai Vopak LNG valimisel määravaks partneri globaalne kompetents LNG terminalide arendamisel ja juhtimisel.

Vopak LNG globaalne direktor Dirk van Slooten sõnas, et Vopaki kui sõltumatu terminalide omaniku ja operaatori eesmärgid sobivad Tallinna LNG projekti omadega hästi.

«Meie ühiseks eesmärgiks on, et Eestisse tekiks läbipaistva omanikestruktuuriga, kõigile soovijatele avatud ning turu vajadustele vastav LNG terminal. Suudame selle eesmärgi jaoks pakkuda oma kogemusi ning kontakte,» lausus van Slooten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles