Idee: koristame CVdest sünniaastad

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Personalitöö arendamise ühingus (PARE) küpseb idee, et töövahendusportaalides üleval olevatest CVdest võiks võtta välja sünniaastad, kuna paljud tööandjad selekteerivad töösoovijaid esimese valikuna välja sünniaasta järgi, süvenemata üldse tööle soovija töökogemustesse.

PARE juhatuse esimees Milvi Tepp ütles, et ühing kavatseb töövahendusportaalidele sellise ettepaneku teha. «40-aastane inimene on end tööturul moraalselt juba maha kandnud ja sünniaasta on sageli esimene asi, mille järgi tööandjad kandideerijate CVsid kõrvale tõstavad,» rääkis Tepp. «Kui CVdes pole sünniaastaid, siis ehk tööandjad süvenevad ka rohkem töölesoovijate oskustesse ja varasematesse kogemustesse. Eesmärk oleks, et ettevõtjad süveneksid rohkem. »

Tepi sõnul räägivad selles küsimuses ettevõtjate poolt argumendid, et noori töötuid on väga palju. «Nõus, kuid peamine küsimus pole siin mitte selles, missuguses vanusegrupis on töötuid rohkem või vähem. Kui jätame puhtalt sünniaasta põhjal kõrvale inimesed, siis on see selgelt diskrimineerimine ühelt poolt ning tööandjale vajalike kogemuste kaotus teiselt poolt. On väga ebaõiglane ja ettevõttele suisa kahjulik panna uks lukku parimas tööeas inimeste ees, kel on pensionini töötada veel 15-20 aastat,» ütles ta.

Meema uuringust tuli välja, et mida vanemad on töötajad, seda vähem osalevad nad koolitustes. Näiteks 55+ vanuses töötajatest pooled ei osalenud koolitustes. Vanuse suurenedes halveneb ka töötajate enesehinnang. Juba neljakümnedates inimesed hakkavad ennast pidama teisejärgulisteks inimesteks ja leiavad, et nende rong on läinud, näitab uuring.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles