Viasat jätkab kohtus vaidlust Eesti Autorite Ühinguga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viasati ja Eesti Autorite Ühingu kohtuvaidlus jätkub.
Viasati ja Eesti Autorite Ühingu kohtuvaidlus jätkub. Foto: Andres Teiss

AS Viasat esitas Tallinna ringkonnakohtule apellatsioonikaebuse Harju maakohtu otsuse tühistamiseks, mille kohaselt ettevõte peab Eesti Autorite Ühingule (EAÜ) maksma 285 000 eurot kompensatsiooni ja tasu audiovisuaalautoritele teoste kasutamise eest.

Viasati turundus- ja kommunikatsioonijuht Kristina Seimann ütles BNS-ile, et ettevõte ei ole kohustatud oma tegevuses saama nõusolekut EAÜ-lt ega maksma EAÜ-le tasu. «Satelliitoperaatorite tegevus erineb kaabelleviteenuse osutajate tegevusest, mida kinnitab ka Euroopa Kohtu praktika,» selgitas Seimann.

Viasati esindaja vandeadvokaat Erki Vabamets ütles oktoobris BNS-ile, et erinevalt Viasatist on kaabellevioperaatorid nagu Starman, Elion ja STV kohustatud tasuma EAÜ-le tasu autoritele, sest nende tegevus on autoriõiguslikus mõttes niinimetatud teisene edastus.

STV ja Starman pidid kokkuleppe järgi maksma ühingule kompensatsiooni 8,5 miljonit krooni ning kohustusid alates 2010. aasta septembrist maksma kogutavatest abonenttasudest 1,25 protsenti tasuna audiovisuaalautoritele teoste kasutamise eest.

Viasat ei tohi EAÜ loata edastada telekanaleid ETV, ETV2, Kanal 2, TV3, TV6, Kanal 11, TV1000, TV1000 Action, TV1000 Kino, TV1000 Premium, TCM, Diva Universal, National Geography, Discovery, Zone Reality, Animal Planet, E!, CNN, BBC World, Russia Today, Euronews, CNBC, NTV Mir, 3+, TVCi, RTR Planeta, PBK, PB MK, Ren-TV, Nickelodeon, Cartoon Network, Disney Channel, Playhouse Disney, XD Disney, Nick J, VH1, MTV, Spice, Playboy, Private Spice, National Geography HD ega MTV HD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles