Kalevi ja Felixi omanikfirma juht lasti lahti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkla endine juht Bjorn Wiggen.
Orkla endine juht Bjorn Wiggen. Foto: SCANPIX

Kalevi ja Põltsamaa Felixi omanikfirma Norra konglomeraadi Orkla nõukogu määras erimeelsuste tõttu senise  juhatuse esimehe Bjorn Wiggeniga ettevõttele tänasest uue juhi.

Orkla teatas, et Aage Korsvold on ettevõtte juht alates tänasest.

Orkla teatas, et tänasest juhib ettevõtet Aage Korsvold.

Norra E24 kirjutab, et Bjorn Wiggen sai oma kohalt lahkumisest teada laupäevasest ajalehest.

Orkla nõukogu esimees Stein Erik Hagen märgib, et ettevõte on olulises ümberkorralduste protsessis ning nõukogu tahab olla sellega tihedamini seotud. Wiggeniga koostöö katkestamise põhjuseks on tema sõnul senise juhi ja nõukogu vahelised töökorralust puudutavad erimeelsused.

Mullu septembris teatas Orkla, et soovib loobuda reast investeeringutest ning keskenduda tarbekaupadele. Seitsme kuuga ei ole selles vallas edusamme saavutatud. Sparebanki analüütik Henrik Schultz tõdes Reutersile, et keskkonnatingimusi arvestades ei kujuta ta ette, kuidas Wiggen oleks pidanud suutma paremaid tulemusi saavutada.

E24-le antud intervjuus tõdes kogu oma töömehetee Orklaga seotud olnud Wiggen, et on vallandamises ning sellest ajalehe kaudu teadasaamises pettunud. «Olen pettunud, eriti seetõttu, et mul ei lastud kokkulepitud strateegiat ellu viia,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles