Tahvelarvutite globaalne müük võib teises kvartalis langeda

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad 3 tahvelarvuti.
iPad 3 tahvelarvuti. Foto: SCANPIX

Kuigi aasta-aastalt suureneb tahvelarvutite ülemaailmne tarne teisel kvartalil võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga 47,5 protsenti, on käesoleva aasta esimese kvartaliga võrreldes languseks 8,2 protsenti.

Seda juhul, kui Digitimes Researchi vanemanalüütiku James Wongi ennustused paika peavad. Teises kvartalis hindab Wong globaalseks kogutarneks 21,58 miljonit seadet, seejuures hoiab Apple esikohta ning Lenovo kaotab oma koha suurimate tahvelarvutitootjate esiviisikus. Asustek Computeril on suur võimalus tõusta esikolmikusse tänu oma koostööle Google seitsmetolliste tabletite tootmisel.

Tahvelarvutite protsessoritootjate hulgas võib samuti toimuda väikeseid muudatusi. Kuigi Apple hoiab kindlalt oma 70 protsendilist liidripositsiooni, toimub võitlus väiksemate tootjate Nvidia ja Texas Instruments vahel. Seejuures on Nvidia suurtes raskustes, sest võib lähitulevikus kaotada Samsung Electronicsi näol ühe oma võtmekliendi ning seejärel võib loota ainult Amazoni uue 8,9 tollise tahvelarvuti edule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles