Kasahstanis tahetakse vanatüdrukud kindlustada korteriga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani pealinn Astana.
Kasahstani pealinn Astana. Foto: AFP/SCANPIX

Kasahstani parlamendi alamkoja liige Nurtai Sabiljanov pöördus riigivõimude poole palvega tagada eluruumid naistele, kes pole mehele läinud ja lapsi saanud. Vastava avalduse saatis saadik riiklikule ehitus- ja eluruumide ameti juhile Sergei Nokinile

Kasahstanis tehti ettepanek anda vanatüdrukutele korter

Kasahstani parlamendi alamkoja liige Nurtai Sabiljanov pöördus riigivõimude poole palvega tagada eluruumid naistele, kes pole mehele läinud ja lapsi saanud. Vastava avalduse saatis saadik riiklikule ehitus- ja eluruumide ameti juhile Serik Nokinile

Saadik selgitas, et ta on saanud oma valijatelt vastavasisulisi pöördumisi, vahendab Lenta.ru, uudisteportaali Novosti Kasahstan.

«Kirjutavad ilmselt vanatüdrukud,» rääkis saadik. Pöörumiste sisu olevat üldjuhul selline: «Ei läinud mehele ainult seetõttu, et jalgu alla saada. Nii möödusid aastad, nüüd on vanust juba üle 40, aga pole eluaset ega last. Sellise palga juures laenu ei anta. Aga kui pole eluaset, siis ei julge ka last saada.»

Saadik sõnul on vanatüdrukud sotsiaalselt haavatavad kodanikud ja riigivõim peab hoolitsema ka nende eest.


Riikliku ehitus- ja eluruumide ameti esimees Serik Hokin teatas, et kõigest iga viies Kasahstani elanik on võimeline endale eluaset ostma. Ta konstateeris fakti, et praeguses olukorras riigi keskmist palka saav inimene ei suuda eluaseme probleeme lahendada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles