Keskkonnaministeerium tellib analüüsi puhtamast majandusest

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti mets ja aasad.
Lõuna-Eesti mets ja aasad. Foto: Marelle Lepik

Keskkonnaministeerium tellib keskkonnainvesteeringute keskuse toel analüüsi hindamaks Eesti samme tarbijate jaoks taskukohase, puhtama, vähem saastava majanduse poole liikumisel.

«Puhtam ja vähem ressursse kulutav majandusmudel tähendab Eesti inimeste jaoks väiksemaid kulusid, paremat tervist ja puhtamat loodust. Tehtav analüüs saab olema aluseks konkreetsele teekaardile, kuidas selle eesmärgini jõuda,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus. Strateegiaga kujundatav visioon ulatub aastani 2050.

Analüüs kaardistab tänase olukorra erinevates sektorites, seal hulgas energeetikas, transpordis, tööstuses, jäätmekäitluses ja põllumajanduses ning hindab nende kasvuhoonegaaside vähendamise potentsiaali ja erinevaid CO2 vähendamise stenaariumeid. Selle põhjal pakub analüüs aruteluks välja teekaardi, millised meetmed ja muutuste kiirus aitavad kõige kuluefektiivsemal viisil lõppeesmärgi poole liikuda.

«Eesti konkurentsivõime ja inimeste parema elukvaliteedi jaoks on tähtis, et suudaksime oma majandust kasvatada loodusvarasid võimalikult kokkuhoidlikult kasutades, loodusesse võimalikult väikest jälge maha jättes,» rääkis Pentus. Ta tõi näite, et kallist ja konkurentsivõimetust fossiilsest kütusest loobumine ja taastuvküttele üleminek on mõnes omavalitsuses võimaldanud vähendada ka toasooja hinda.

Analüüsi tellimiseks kuulutab ministeerium lähiajal välja riigihanke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles