Parts soovib lennunduskokkulepet Omaaniga

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaani sultan Qaboos bin Said
Omaani sultan Qaboos bin Said Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts lendas täna hommikul visiidile Omaani.  Visiidi üheks eesmärgiks on ministeeriumi sõnutsi jõuda kahepoolse lennunduskokkuleppeni.

Kahe riigi vahelise lennunduskokkuleppe kaugem eesmärk on luua lennuühendus Eesti ja Omaani vahel. Leping tagab võrdsed võimalused ettevõtjatele ning mittediskrimineerimise Euroopa Liidu aluslepingutes sätestatud põhimõtteid arvestades.

Kokkulepe annab õiguse ilma maandumiseta üle osalisriigi territooriumi lennata, teha osalisriigi territooriumil peatusi mittekaubanduslikel eesmärkidel ja õiguse teha kokkulepitud sihtpunktides peatusi reisijate pardale ja mahaminekuks ning kauba ja posti pardalevõtmiseks ja mahalaadimiseks.

Kavas on sõlmida ka kahe riigi vaheline IT-alane kokkulepe. Eesti IT ettevõtteid esindavad visiidil Webmedia, Netgroup, Datel, Realsüsteemid ja Cybernetica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles