Saksa tööstustöölised hakkavad palga pärast streikima

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rasketööstusgigant ThyssenKrupp.
Saksamaa rasketööstusgigant ThyssenKrupp. Foto: SCANPIX

Saksamaa mõjuvõimas IG Metalli ametiühing kutsus täna riikliku võtmetähtsusega tööstus- ja metalliettevõtteid nädalavahetusel üleriiklikule streigile.

IG Metall teatas, et vastukaaluks tööandjate täiesti vastuvõetamatule palgapakkumisele algab  homme keskööl streik, vahendab thelocal.de.

Streik puudutab selliseid suuri firmasid nagu veokite tootja MAN, tööstuskonglomeraati Siemens, rasketööstuse ettevõte ThyssenKrupp, autoosade tootjaid Continentali ja Boschi.

Saksamaal umbes 3,5 miljonile inimesele tööd andva elektri-, masina- ja metallitööstuse sektori ettevõtete palgaläbirääkimised on jõudnud kolmandasse vooru. Ametiühingud nõuavad 6,5-protsendilist palgatõusu, samas kui tööandjad on seni nõustunud järgneva 14 kuu jooksul enam kui poole väiksema ehk 3-protsendilise tõusuga.

Aprilli alguses saavutasid  enam kui kaks miljonit Saksamaa avaliku sektori töötajat järgmiseks kaheks aastaks 6,3-protsendilise palgatõusu. Tulutuid läbirääkimisi oli peetud mitmeid nädalaid ning lõpuks tõi palgatõusu üleriigiline hoiatusstreik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles