Lufthansa loob odavlennufirma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukid Frankfurdi lennujaamas.
Lufthansa lennukid Frankfurdi lennujaamas. Foto: SCANPIX

Saksa suurim lennufirma Lufthansa plaanib uue aasta algusest turule tuua uue odavlennufirma Direct 4 You.

Paljud Euroopa-sisesed reisid lähevad tõenäoliselt üle odavlennufirmale ning ühe suuna pilet  hakkab reisijale maksma 49 eurot, vahendab The Local ajalehte Bild.

Osa sõsarfirma Germanwings lennukitest lähevad loodava lennufirma omandusse ning meeskonnale antakse võimalus samuti odavlennufirmasse üle minna.

Ajaleht kirjutab, et paljud Lufthansa Euroopa-sisesed reisid võivad üle minna uuele odavlennufirmale. .

Odavlennufirma loomine on osa Lufthansa restruktureerimisplaanist, mis peaks üha süveneva konkurentsi tingimustes aitama kokku hoida umbes 1,5 miljardit eurot. Kärbete tulemusena peaks Lufthansa lennukid lendama vaid riigi kahest suuremast lennujaamast Frankfurdist ja Münchenist.

Odavlennuüksuste moodustamine näib saavat Euroopa suuremate lennufirmade tavaliseks strateegiaks. Näiteks käivitas märtsis sellise üksuse British Airwaysi ja Iberia omanik International Airlines Group  (IAG). Üksus sai endale osa Iberia lennuvõrgust.

Suurimad tegijad odavlennufirmade turul on Iiri Ryanair ja Briti Easyjet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles