Swedbank parandas pankade meeleolu Euroopas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: Toomas Huik

Swedbanki ja BBVA oodatust paremad tulemused tõstsid eile laenuandjate tulusid üle kogu Euroopa.

Rootslaste Swedbanki aktsia hüppas pärast analüütikute ootusi ületanud avakvartali tulemusi 3,5 protsendi jagu 107,70 Rootsi krooni peale.

Swedbank kandis ette 3,43 miljardi kroonise netokasumi, mis ületas prognooside keskmise 13 protsendi võrra.

Eriti tugev oli Swedbank jaepanganduse valdkonnas.

Nomura analüütik Omar Keenan ütles: «Tulud olid meie hinnangul kõrgest mastist. Puhas intressitulu ületas ootused 5 protsendiga. Eriti positiivses valguses näeme me Swedbanki jaepanganduse divisjoni trende.»

Samal ajal teatas Euroopa Pangandusjärelevalve Asutus (EBA), et Hispaania turuväärtuselt teine pank BBVA on täitnud ennetähtaegselt põhikapitali nõuded.

BBVA aktsia kerkis 2,2 protsendiga 5,26 euro peale – ilmselt ka kergendusest, et panga netokasumi kukkumine (13 protsenti) osutus malbemaks, kui kardeti.

Credit Suisse’i analüütik Ignacio Cerezo ütles: «Üldiselt olid need BBVA jaoks head tulemused, võttes arvesse raskeid tingimusi. Positiivne on, et pangas kasvab välismaiste varade hulk, mis on heaks puhvriks Hispaania varade väärtuse languse vastu.»

Päikeseline päev oli ka Santanderil ja Société Générale’il, mille aktsiahinnad kerkisid vastavalt 2,2 ja 6,3 protsendi jagu.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles