Rootsi päritolu kelmid petsid mitmest firmast välja sülearvuteid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

Mitmed tuntud arvutimüüjad kurdavad märtsis toimunud pettuste üle, mille käigus omandati vähemalt kolmteist sülearvutit, koguväärtusega üle kaheteist tuhande euro.

Selle aasta esimesel märtsil astusid Laptopid.ee müügisalongi kaks ladusalt inglise keelt rääkivat meest, kes soovisid arvega osta nelja sülearvutit: kolme Dell Latitude E5420’i ning ühte HP Elitebook 8460p-d. Arve summas 3089 eurot koostati firmale Transportbemanning, kellega Laptopid.ee-l varasemaid kliendisuhteid ei olnud ning mille omanikuks oli sel hetkel Björn Erik Sandgren, kirjutab firma esindaja hv.ee foorumis.

Kauba kätte saanud, jalutasid mehed saadud kaubaga poest välja. Müügisalongi heausksus ei tasunud aga ennast ära, sest tuhandetesse eurodesse küündiv arve jäigi firmal maksmata.

Laptopid.ee poolt läbi viidud uuest Transportbemanningu kohta tehtud taustauuringust selgus aga, et varasem puhta minevikuga firma oli vahepeal vahetanud omanikku ning selleks oli saanud ka varem võlgnevustega silma paistnud Erik Alfred Söderman.

Laptopid.ee polnud aga ainukene ohver  - Lenovoarvutid.ee poe puhul kasutati sarnast skeemi, ning neilt said petturid kätte neli Lenovo Thinkpad X220 sülearvutit.

IM Arvutite tegevjuht Jaanus Treilmann kinnitas hinnavaatlus.ee foorumis olnud infot, mille järgi peteti nende poest samal viisil välja neli Macbook Air’i väärtusega 5665 eurot. Väidetavalt on pettuse ohvriks langenud veel mitu muud arvutitehnikaga kauplevat ettevõtet.

Kahju kannatanud firmad on probleemi lahendamiseks pöördunud politseisse, firma Transportbemanning esindajatega pole Postimehel õnnestunud kontakti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles