24 diplomiga ekspordijuhti hakkavad suuri tegusid tegema

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värsketele ekspordijuhtidele ütles head soovid teele kaasa Rootsi suursaadik Eestis Jan Palmstierna
Värsketele ekspordijuhtidele ütles head soovid teele kaasa Rootsi suursaadik Eestis Jan Palmstierna Foto: Peeter Langovits/Postimees

24 vastset ekspordijuhti said esimestena Eestis täna kätte Rahvusvahelise Kaubanduse ja Ekspordi Koolitajate Organisatsiooni (IATTO) diplomid, mis tõendavad nende ekspordimüügi alaste teadmiste taset.

Ühtlasi lõppeb 24 ettevõtte jaoks aastane «Ekspordirevolutsiooni»  programm, mille kutsus ellu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS). Samuti alustab täna teine ja ühtlasi viimane «Ekspordirevolutsiooni» hooaeg, kus lööb kaasa 25 ettevõtet ja tulevast ekspordi müügijuhti. Programmis osalemist kaasrahastas EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

«Ekspordirevolutsiooni» programmi  juhtiva Marketingi Instituudi juhi ning IATTO juhatuse liige Anu-Mall Naarits usub, et koolitatud ekspordijuhid müüvad oma teisel tegutsemisaastal vähemalt ühe miljoni euro eest kaupu. ««Ekspordirevolutsioon» on andnud hoogu ekspordi arendamisele: on välja töötatud ekspordi müügijuhi kutsestandard, välja anti praktiline ekspordi käsiraamat ning üldiselt on kasvanud eksporditeadlikkus,» ütles Naarits.

Naaritsa sõnul valiti programmi osalema ainult parimad, need kellel oli ambitsiooni, töötahet, suured ootused ja julgust. «Tahaksime ka, et kõik tänased alustajad lõpetaksid ja et ettevõtjad kasutaksid meie programmi rohkem ära,» sõnas Naarits.

Möödunud aastal kandideeris «Ekspordirevolutsiooni» programmi 70 ettevõtet ja 511 noort.

Tänavu kandideeris programmi 349 noort, kellest 213 kvalifitseerusid oma rahvusvahelise töökogemuse, kõrghariduse ja mitme võõrkeele valdamisega.

Programmiga liitumise vastu tundis tänavu huvi üle 100 ettevõtte, kellest 46 esitas tähtajaks ka avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles