Konkurentsiamet uurib Eesti Interneti SA hinnapoliitikat

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Interneti Sihtasutuse juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.
Eesti Interneti Sihtasutuse juhatuse esimees Marek-Andres Kauts. Foto: Priit Simson.

Konkurentsiamet on alustanud menetlust Eesti Interneti Sihtasutuse üle. Uurimise eesmärk on selgitada välja, kas monopoolses seisus SA küsib .ee domeeni eest õiglast registritasu.

«Konkurentsiamet uurib järelevalvemenetluse raames Eesti Interneti SA (EIS) tegevust .ee domeeni haldamisel, täpsemalt registritasu põhjendatust ning kuluarvestust üldiselt,» edastas ameti avalike suhete juht Maarja Uulits.

Ta lisas, et praeguseks on EIS tegutsenud ligi kolm aastat ja uus domeenikord on kehtinud rohkem kui poolteist aastat. «Domeenireformi järgselt on EIS majandustegevus piisavalt välja kujunenud ning peab vastama seaduses sätestatud nõuetele,» ütles Uulits.

Lisaks on konkurentsiamet juhtinud tähelepanu sellele, et EIS-l on lepingute kohaselt võrdlemisi laialdased võimalused registripidajatega koostöö lõpetada ning EIS peab tagama, et ta ei lõpetaks lepinguid mis tahes, ka kõige väiksema lepingurikkumise korral.

Sihtasutus müüb praegu ühte .ee-aadressi 18,2 euroga. Käibemaksuga on hind 21,84 eurot.
Möödunud aastal oli asutuse müügist teenitud tulu 1,2 miljonit eurot.

SA on lubanud selle aasta 1. maist langetada domeeni registreerimise hinda 17 euroni ilma käibemaksuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles