Kruuda firma hakkab Saaremaa ja mandri vahet lendama

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk. Pilt on illustratiivne.
Aviesi lennuk. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Saare maavalitsus valis järgmiseks viieks aastaks Tallinna ja Kuressaare vahelise lennuliini teenindajaks ASi Avies, mis hakkab saarlasi teenindama 18-kohalise Jetstreamiga. Ettevõtte üks omanikest on piimatööstur Oliver Kruuda.

Saare maavalitsuse ühistranspordinõunik Taavi Kurisoo ütles, et lennufirma Avies hakkab senise seitsme lennu asemel tegema nädalas üheksa reisi ehk maksimumi, mida riigi eraldatud toetusega oli võimalik saada, kirjutab Saarte Hääl..

Maavalitsus maksab hanke võitjale ühe reisi eest riiklikku toetust 1906 eurot, AS Estonian Air küsis pakkumuses riiklikku toetust ühe reisi eest 3508 eurot. Lennupileti hind jääb uue vedajaga ligilähedaselt samaks, kui praegu on, kinnitas Kurisoo.

Kurisoo sõnul hakkab AS Avies lendama 18-kohalise lennukiga Jetstream, mis läbib vahemaa Kuressaare ja Tallinna vahel umbes 40 minutiga. Leping hanke võitjaga sõlmitakse 9. mail ja ilmselt tuleb uus lennufirma liinile 14. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles