Securitase juht: kartellitrahv on kooliraha

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Kartellileppe sõlmimise eest kokkuleppemenetluse käigus 20 000-eurose trahvi saanud Securitase juhi Jaanus Pajumaa sõnul on tegemist nö koolirahaga.

«Juriidiline kirjaoskamatus,» kirjeldas Pajumaa kokkulepet ASiga Pristis, mis tõi ettevõttele kartellisüüdistuse ja 20 000 euro suuruse trahvi, mida võib ettevõtte möödunud aastase umbes üheksa miljoni eurose käibega võrreldes pidada nö löögiks vastu näppe.

Eeluurimisel kogutud andmetel sõlmis Securitas Eesti 2009. aasta 24. aprillil Pristisega kirjaliku kokkuleppe, milles lepiti kokku, et ühelgi kokkuleppega ühinenud ettevõtjal ei ole ilma teise poole nõusolekuta õigust osutada turvateenuseid kliendile, kellel on olemas kokkuleppes nimetatud turvateenuste ostmiseks leping kokkuleppe teise poolega. Lihtsustatult öeldes ei tohtinud Pristis lüüa üle Securitase kliente ja vastupidi.

Pajumaa sõnul toimus aga tegelikkuses aktiivne pakkumiste tegemine, mis leidis ka uurimise käigus tõestust. Seega kartelli nimel kumbki ettevõte ei tegutsenud.

Prokuratuur alustas Securitase ja Pristise kokkuleppe uurimist 2010. aasta jaanuaris Postimehes ilmunud loo peale, mis eelpool nimetatud kokkuleppe avalikkuse ette tõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles