Saksa keskpanga juht: Sorosi väide eurotsooni lagunemisest on naeruväärne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa keskpanga president Jens Weidmann.
Saksamaa keskpanga president Jens Weidmann. Foto: SCANPIX

Tuntud investori ja filantroobi George Sorosi väide, nagu valmistuks Saksamaa keskpank rahaliidu lagunemiseks, ei pea paika ja on naeruväärne, kinnitas Saksa keskpanga president Jens Weidmann uudisteagentuurile Bloomberg News.

Tema sõnul on Saksa Bundesbanki ainuke eesmärk hoida rahaliidu aluste stabiilsust.

«Olen kindlalt veendunud, et euro võib püsida ainult stabiilse valuutana,» ütles ta.

Sellega vastas Weidmann Sorosi Berliinis hiljuti peetud kõnele, kus miljardär väitis, et Saksamaa keskpank rakendab abinõusid, mis peavad tagama võimalikult väikese kahju euro lagunemise korral.

Saksa keskpank on hoiatanud Euroopa Keskpanka (EKP) riskide eest, mis kaasnevad pankadele triljoni euro suuruse sooduslaenu andmisega, ning on jätnud reservi 4,1 miljardit eurot, mis peavad katma EKP tekitatava võimaliku kahju.

Sorosi väitel tooks eurotsooni lagunemine kaasa olukorra, kus kriisiriikidele laenu andnud riikide keskpankadel on raske, kui mitte võimatu oma laene tagasi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles