Youtube'i esimene video sai seitsmeaastaseks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube logo.
Youtube logo. Foto: SCANPIX

Youtube on seitsme aastaga kerkinud üheks maailma suurimaks meediahiiglaseks. Igal minutil laetakse üles kümneid tunde uusi videosid, ning seega on lihtne unustada, kuidas maailma populaarseim videovaatamise ja -jagamise portaal üldse alguse sai.

Täna on esimese Youtube'i üleslaetud video seitsmes sünnipäev; esimene videoklipp, nagu ka enamus veebilehekülje kasutajate poolt loodud sisu, on veidi humoorikas, kuid ilma mingi sügavama mõtteta.

19 sekundi pikkuse video nimeks on «Me at the Zoo», ning seal räägib Youtube'i kaasasutaja Jawed Karim elevantidest ja nende eriti pikkadest lontidest. Seitsme aasta jooksul on videot vaadatud 7,5 miljonit korda, mis iseenesest on päris suur number, kuid pole võrreldav näiteks videohitiga «Charlie Bit My Finger», millel on tänaseks juba peaaegu pool miljardit vaatajat.

Seitsme töös oldud aasta jooksul on Youtube plahvatuslikult kasvanud, ühes kuus vaatab üleslaetud videosid 800 miljonit inimest, iga minut laetakse üles 60 tundi erinevaid videosid; see on ajahulk, mille jooksul saaks «Me at the Zoo» klippi vaadata üle üheteist tuhande korra.

Youtube'i esimest videoklippi saab vaadata siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles