Inteli ja Cisco endine regioonijuht tahab EMC äri Baltimaades kahekordistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Butenko.
Sergei Butenko. Foto: Erakogu

Rahvusvahelise IT-hiiu EMC Baltimaade filiaali asus juhtima varem Inteli ja Cisco regioone juhtinud Sergei Butenko, kes plaanib ettevõtte käibe Balti riikides kahe-kolme aastaga kahekordistada.

«Lähiaastate plaan on kasvada aastas kahekohalise numbri võrra, täiendada oma partnerite võrku ning hakata kõikjal Baltikumis pakkuma EMC innovatiivseid pilvetehnoloogial põhinevaid andmete säilitamis-, varundamis-, analüüsi- ja turbelahendusi nagu näiteks GeenPlum andmelaolahendust; RSA andmeturbelahendust; IOMega – andmesäilitus-lahendused kodudele ja väikestele kontoritele,» selgitas Butenko.

EMC harukontor Eestis alustas tööd 2000. aastal ja Leedu harukontor 2010. aastal olles osa Ida-Euroopa regioonist. Käesoleva aasta algusest on Baltikum osa EMC Põhjamaade regioonist.  EMC Eesti harukontoris töötab 6 ja Leedus 2 inimest. Tulevikuplaanide hulka kuulub ka harukontori avamine Lätis.

EMC tegevusvaldkonnas võib Eesti turgu Butenko sõnul hinnata ligi 10 miljoni dollari suuruseks aastas, Balti riikides kokku on see potentsiaalselt 50 miljonit USA dollarit aastas.

EMC klientideks Eestis on enamik siin tegutsevatest pankadest ning ka paljud ettevõtted, asutused või institutsioonid nii era- kui avalikust sektorist, kel on vaja säilitada ja töödelda  suuremaid andmemassiive. Lätis ja Leedus seisab turule tulek veel suuresti ees, eriti avalikus sektoris.

Sergei Butenko on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia, töötanud ligi viis aastat Inteli Baltimaade ja hiljem kogu Ida-Euroopa regiooni esindajana; kaks aastat Snaige grupi Ida-Euroopa müügi- ja turundusdirektorina ning enne EMCsse tööleasumist kuus aastat Ciscos Eesti müügijuhi, Baltimaade tegevdirektori ning osa Euroopa, Aasia ning Lähis-Ida kanalijuhina.

EMC on noteeritud New Yorgi Väärtpaberibörsil (NYSE) ning kuulub S&P 500 indeksisse. Fortune 500 edetabelis on EMC 152. kohal  Ettevõtte müügikäive 2011. aastal oli 20 miljardit USD ning 85 riigis üle maailma töötab EMC heaks ligi 53 500 inimest. Rahvusvahelise majandusajakirja Forbes maailma hinnatuimate firmade 2011. aasta edetabelis «World Most Admired Companies» sai EMC arvutifirmade kategoorias 2. koha Apple’i järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles