Ilves: olgem valmis euroala jagunemiseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves (paremal) ja Soome peaminister Jyrki Katainen täna Tallinnas.
President Ilves (paremal) ja Soome peaminister Jyrki Katainen täna Tallinnas. Foto: Erik Peinar / Välisministeerium

President Toomas Hendrik Ilves sõnas täna Soome peaministri Jyrki Kataineniga kohtudes, et tuleb valmis olla euroala jagunemiseks, kuid nii Eesti kui ka Soome jätkavad euroalas.

«Me mõlemad – Eesti ja Soome – oleme optimistlikumad, kui meie lakooniliselt põhjamaine iseloom lubaks arvata, uskudes, et suudame seljatada euroala probleemid,» ütles president Toomas Hendrik Ilves kohtumisel Soome peaministri Jyrki Kataineniga. «Me teame: tõhusa Euroopa Liidu tagatis on tugev, vastutustundlik ja distsiplineeritud euroala,» lisas Ilves.

Presidendi arvates tugevdavad euroala vastupanuvõimet kriisidele nii Euroopa stabiilsusfond EFSF kui ka stabiilsusmehhanism ESM.

President Ilves aga meenutas: solidaarsus Euroopas tähendab, et iga riik hoolitseb enda eest piisava tõsidusega, et liitlastele mitte probleeme tekitada.

«Samas, ja siin peame ilmutama ausust enda ja kogu Euroopa Liidu vastu, peame olema valmis ka selleks, et lähiaastatel näeme praeguse euroala olulist muutumist, kus ühed lähevad edasi ja teised jäävad. Selleks puhuks peab meil olema «plaan B»,» sõnas president Ilves. Ta lisas, et nii Eesti kui ka Soome oma vastutustundliku ja konservatiivse finantspoliitikaga on tõestanud oma kuuluvust edasiminejate hulka.

Eesti president ja Soome peaminister kõnelesid ka piirkondlikest projektidest nagu raudteeühendus Rail Baltic.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles