ETK Grupi esimese kvartali käive oli ligi 92,7 miljonit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksimarket..
Maksimarket.. Foto: Ove Maidla.

ETK Grupi 2012. aasta esimese kvartali netokäive oli ligi 92,7 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 12,4 protsenti.

ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on aasta alguse müügi kõrge kasvumäära aluseks osaliselt madal võrdlusbaas.

«Eelmisel aastal toimus üleminek eurole, millest tulenevalt 2011. aasta esimestel kuudel tarbija alles kohanes uue rahaga, hoidis oma kulutusi tagasi ja tarbis ettevaatlikult. Käesoleva aasta esimestel kuudel on aastataguse ajaga võrreldes paranenud ka tarbijate kindlustunne, seda eelkõige tööturgu puudutavate ootuste koha pealt,» rääkis Kusmin.

Grupi suurimat kasvu näitas 46,4 miljoni eurose netokäibega kauplusekett Konsum, kasvades aastataguse perioodiga võrreldes 17,2 protsenti. Konsumi ketti kuulus käesoleva aasta märtsi lõpu seisuga 71 kauplust, mida on viis kauplust enam, kui aasta tagasi.

A ja O keti netokäive oli vaadeldaval perioodil 19,1 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 4,7 protsenti. A ja O kaupluste arv vähenes aastaga kahe kaupluse võrra ning märtsi lõpu seisuga kuulus ketti 160 kauplust.

Maksimarketite esimese kvartali netokäive oli 13,4 miljonit eurot, tõustes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 10,3 protsenti.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK Gruppi kuulub 19 tarbijate ühistut üle Eesti, kokku 358 müügiüksusega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles