Arco Vara: töötajad avaldavad palkadele survet

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere.
Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere. Foto: Raigo Pajula.

Kinnisvarafirma Arco Vara juhatus kirjutab majandusaruandes, et püsitöötajad, kelle palk on mitu aastat muutumatuna püsinud, avaldavad survet selle tõstmiseks.

Arco Vara kontserni töötajate arv oli 2011. aasta lõpu seisuga 146 inimest, mida oli 2010. aasta lõpuga võrreldes seitsme võrra vähem. Tööjõukulu moodustas 2011. aastal 3,8 mln eurot, 2010. aastal oli vastav näitaja 3,5 mln eurot.

«Tööjõukulud on aasta baasil kasvanud 9 protsendi võrra. Kasv on osaliselt põhjendatav suurenenud tehingumahtudega, mis omakorda on kasvatanud tulemustasudest sõltuvate inimeste töötasusid,» kirjutatakse aruandes.

Juhatus lisab, et palgatõusutrendi nähakse jätkumas ka 2012. aastal. «Ent sellele on lisandumas surve püsitasuliste töötajate poolt, kelle töötasud on viimastel aastatel
püsinud suhteliselt muutumatud. Oma mõju töötasude kasvule avaldab ka vähenev tööpuudus Eestis ja Lätis.»

Arco Vara juht Lembit Tampere teenis möödunud aastal 110 000 eurot. Firmajuhi palk on 2010. aastaga võrreldes samaks jäänud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles