Riigi Kinnisvara muutis mullu säästlikumaks 107 hoonet

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Riigi Kinnisvara ASi kodulehest.
Fragment Riigi Kinnisvara ASi kodulehest. Foto: www.rkas.ee

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) investeeris möödunud aastal avaliku sektori asutuste töötingimuste parendamisse kokku 24 miljonit eurot ning juhtis täiendavalt ligi 8 miljoni euro eest CO2 projekti investeeringuid, mille tulemusel renoveeriti mullu energiasäästlikumaks 107 hoonet üle riigi.

2011. aastal müüdi mittevajalikku kinnisvara 1,98 miljoni euro väärtuses, mis ületab eelarvet 0,44 miljoni euroga.  Suurima väärtusega müügid olid möödunud aastal Mere pst 12 Pärnus (0,386 miljonit eurot), Tammneeme kinnistu (0,13 miljonit eurot), Narva-Jõesuu Kordon ja Laboratooriumi 23 Tallinna vanalinnas (kumbki 0,11 miljonit eurot).

Nõukogu esimees Taavi Rõivas tõstis esile korraldatud riigihangete erakorraliselt suurt mahtu ja nende märkimisväärselt head õnnestumisprotsenti. «RKAS korraldas mullu 1249 riigihanget, mida on ligi 500 hanget rohkem, kui ettevõtte senise kümne tegevusaasta jooksul kokku. Eelneva aastaga võrreldes enam kui 15-kordne kasv ja pea sajaprotsendiline õnnestumine näitavad väga selgelt tugeva kompetentsikeskuse võimekust,» lisas Rõivas.

 Suurematest uusehitustest valmis möödunud aastal Koidula raudteepiirijaam Põlvamaal, Porkuni erivajadustega laste riigikool Lääne-Virumaal ja Kallemäe Kooli juurdeehitus ja staadion Saaremaal.

RKAS on 2001. aastal loodud Eesti Vabariigile kuuluv 112,3 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles