Volkswageni patriarh: gaas põhjas uude viisaastakusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni peahoone Wolfsburgis Ida-Saksamaal.
Volkswageni peahoone Wolfsburgis Ida-Saksamaal. Foto: AFP / Scanpix

Volkswageni nõukogu esimees Ferdinand Piëch lõi käega nii investorite kriitikale kui headele äritavadele ning kindlustas abikaasale koha grupi juhatuses. Ja nagu sellest vähe oleks,omandas ka heast peast oma lemmikmotikate tootja.

Lõppeval nädalal valisid VW aktsionärid Ursula Piëchi – endise lasteaiakasvataja, kes abiellus VW Põrnika autori pojapojaga aastal 1984 – Euroopa suurima autotootja juhatuse liikmeks.

Piëch ise tähistas teisipäeval oma 75. aasta juubelit, kui valiti sellele vaatamata järjekordseks viieks aastaks nõukogu esimeheks.

Patriarhist ei paista vähimatki märki, et ta jalga gaasipedaalilt tagasi hakkaks tõmbama – tahtmine General Motorsist ja Toyotast lõplikult ette rebida ja maailma suurimaks automüüjaks tõusta on vastupandamatu.

Sünnipäevaks ostis VW Audi bränd Piëchile luksmootorrattameistri Ducati, mille tooteid viimane väga armastab.

Analüütikute hinnangul on Ducati grupi jaoks pigem trofee, millel strateegilist eesmärki kui sellist pole

VW brändide tallis, mis majutab kirjut seltskonda alates Škodast Bugattini, on seega siis juba 12 nime – kui ka Porsche täielikult integreeritud saab.

Homme tuleb Piëchil kiire päev: külla tulevad Hiina peaminister Wen Jiabao ja Saksa kantsler Angela Merkel, kellele tehakse ringkäik firma Wolfsburgi peakorteris.

Lõppeval nädalal teatas VW plaanidest rajada uus tehas Hiina lääneossa – riiki, kust tuleb oluline osa grupi kasumist.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles