Selver: hoopis naised võivad rohkem palka küsida

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri kauplus.
Selveri kauplus. Foto: SCANPIX

Nendel vähestel ametikohtadel, millele Selveris kandideerivad nii mehed kui naised, on pigem naised kõrgemat palka küsinud, lausus Selveri avalike suhete juht Annika Vilu vastuseks küsimusele, kas ka nende ettevõttes leiab kinnitust CV Online’i statistika, et naised küsivad meestest keskmiselt 30 protsenti madalamat palka.

Vilu märkis, et nende ettevõttes ongi ametikohad, kuhu kandideerivad kas ainult naised või ainult mehed. Nendel üksikutel ametikohtadel, kuhu kandideerivad mõlemad, ei ole Vilu kinnitusel märgata, et mehed kõrgemat palka küsiksid. Pigem küsivad suuremat palka naised. «Meie hinnangul ei ole kõrgema palga küsimine kinni soos, vaid inimeses endas. Milliseks ta hindab oma teadmisi ja oskusi, kuidas ta oskab ennast väärtustada,» lausus Vilu.

Ta kinnitas, et algsest palgasoovist Selveris inimese töötasu ei sõltu, vaid igal ametil on oma palgamäär. «Kui mees või naine küsib rohkem ja siis ka saab rohkem, sellist asja meil küll kindlasti ei ole,» lausus Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles