Eestis ei kirjutagi advokaadid kliendile sobilikke seadusi?!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaduseraamatud
Seaduseraamatud Foto: SCANPIX

Pärast advokaadina töötamist USAs tuli ettevõtja Yrjö Ojasaarele Eestis üllatusena, et advokaat, selle asemel, et kliendile sobilikke seadusi koostada, johtub olemasolevast seadusandlusest.

«Kolmandik minu tööst oli kirjutada minu kliendile sobilikke seadusi. Kui ma tahan, et teda kohtus hästi koheldakse, siis ma parem kirjutan need seadused valmis, see kõik võtab aga aastaid,» meenutas Ojasaar tööd USAs.

«Eestis vaadati mind selle peale kummaliselt,» meenutas ta Pärnu finantskonverentsil välismaalt tagasi tulnud talendi elu Eestis.

Lisaks sellele kulub advokaadil USAs mitusada dollarit aastas eradetektiividele, sest muidu ei saa lihtsalt vajalikku informatsiooni kätte, Eestis midagi sellist aga ei ole.

«Küsisin ühel hetkel, mis te siis teete? Loete ainult raamatut? USAs oli see kõige väiksem osa minu tööst!» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles