Euroliit taunib Šveitsi kvoodisüsteemi Eestile ja seitsmele teisele riigile

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paruness Catherine Ashton.
Paruness Catherine Ashton. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välispoliitika juht Catherine Ashton teatas eile liidu nimel, et Šveitsi rakendatavad tööjõukvoodid endistele Nõukogude Liidu riikidele on vastuolus euroliidu inimeste vaba liikumise leppega, mis keelab eristada liikmesriikide kodanikke mingi kindla näitaja alusel.

Ashtoni esindaja Maja Kocjinacic teatas Poola meediale, et Šveits võib kehtestada eritingimused Bulgaariale ja Rumeeniale, mis liitusid euroliiduga 2007. aastal, kuid mitte 2004. aastal liitunud Eestile, Tšehhile, Ungarile, Lätile, Leedule, Poolale, Slovakkiale ja Sloveeniale, kirjutab EUobserver.

Euroopa Parlamendi president Martin Schulz lisas, et Šveitsi otsus on kahetsusväärne ja see diskrimineerib antud riikide kodanikke.

Šveitsi valitsus vähendab alates 1. maist kaheksa riigi töötajatele aastas väljaantavate töölubade arvu senise 6000 asemel 2000ni, ütles Šveitsi valitsuse pressiesindaja. Ta põhjendas seda vajadusega hoida immigratsiooni kontrolli all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles