Mure kreeklaste olümpiaraha pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad Thamesi jõel.
Olümpiarõngad Thamesi jõel. Foto: SCANPIX

Kuu aja pärast süttib Kreekas olümpialeek. Samal ajal tunneb London 2012 esimees Sebastian Coe muret, et Kreeka delegatsiooni saabumine võib takerduda rahaprobleemide taha.

Aprilli alguses elas Rahvusvaheline Olümpiakomitee üle suure ehmatuse, kui Kreeka kergejõustikuliit Segas tühistas kõik oma üritused, protestimaks valitsuse eelarvekärbete vastu.

«Kreeka küsimus on tõsine,» ütles lord Coe üritusel, millega tähistati 100 päeva verstaposti avatseremooniani.

Endine olümpiavõitja, kes on ühtlasi rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) asepresident, ütles, et Segas ja IAAF on pidanud läbirääkimisi.

«Jah, me tahame [Londonisse] maailma parimaid meeskondi,» ütles ta.

Kreeka majanduskriis sundis valitsust kärpima Segase eelarvet veerandi võrra. Segas aga väitis, et võlgneb juba niigi treeneritele, sportlastele ja tarnijatele ligikaudu 2 miljonit eurot.

Kreeka sportlased on pidanud talvel treenima lagunevates ja jahedates spordirajatistes.

Kreeka olümpiakomitee president Spyros Capralos väljendas lootust, et rahaprobleemid lahenevad ja Kreeka tiim saab sõita Londonisse.

«Meid saab olema üle 100 inimese,» ütles ta.

Ateena olümpial (2004) oli Kreeka esindatud 431 võistlejaga. Neli aastat tagasi Pekingis oli Kreeka sportlasi 151.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles