Euroopa Komisjon: roheline majandus, tervishoid ja IT on töökohtade loomise võtmesektorid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa tervishoid vajab järgneva kaheksa aasta jooksul enam kui 17 miljonit töötajat.
Euroopa tervishoid vajab järgneva kaheksa aasta jooksul enam kui 17 miljonit töötajat. Foto: SCANPIX

Vananev elanikkond ning suurenev nõudlus tervishoiuteenuste järele tähendab, et tervishoiust saab järgnevatel aastatel võtmesektor töökohtade loomisel, lisaks pakub suuri võimalusi roheline majandus ja infotehnoloogia, kinnitab Euroopa Komisjon täna avaldatud tööhõive suurendamise meetmete paketis.

2010. aastal oli tervishoiualal Euroopa Liidus hõivatud 17,1 miljonit inimest ehk sektor moodustas ligi 8 protsenti kogu euroliidu töökohtadest. Komisjon märgib, et isegi kriisiaastatel on hõivatus tervishoiusektoris kasvanud. Kuni 2020. aastani peaks sektor pakkuma asendusvajadusena  ligi 7 miljonit töökohta. Enam kui viis miljonit sellest on kõrget kvalifikatsiooni nõudvad, keskmise kvalifikatsiooniga töökohti on 3 miljonit.

Teiste oluliste töökohta loomise allikatena nimetas  Euroopa Komisjoni sotsiaalvolinik László Andor rohelist majandust ja infotehnoloogiat.

Komisjon märgib, et nn. rohelise majanduse võimalused peaksid Euroopas järgneva kaheksa aasta jooksul looma üle 20 miljoni töökoha.

Infotehnoloogia sektoris on komisjoni hinnangul aastaks 2015  täitmata 700 000 töökohta ning selle peamiseks põhjuseks on kvalifitseeritud tööjõu puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles