Leivakartellis on üks kahtlustatav

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai kinnitas, et leivakartelli kriminaalasjas on üks inimene saanud kahtlustuse. Leivatootjad on konkurentsiameti uurimise all keelatud kokkuleppe sõlmimise kahtlusega.

Leivakartelli uurimine sai alguse 2010. aasta augustis, kui leivaliit saatis välja pressiteate, et ees ootab leiva-saia hinna 20–30-protsendiline tõus. Konkurentsiamet otsis toona läbi Fazeri ja Pere leivatööstuse, samuti leivaliidu endise juhi Arnold Kimberi kontori.

Kimber ütles, et temalt võeti ära isiklik ja tööarvuti, samuti leivaliidu koosoleku lindistus. Prokuratuur kinnitas, et Kimber kahtlustust saanud ei ole ega olnud nõus avaldama kahtlustuse saanud isiku nime. Kuidas üks inimene saab kartellileppe teha, seda prokuratuur ei täpsustanud. Samuti polnud nad valmis ütlema leivakartelli kohta enamat, kui et uurimine käib.

Kimber ütles eile: tema arvates on aus inimestele öelda, et kui jahu kallineb, siis tõuseb kauplustes ka leiva-saia hind. «Ei ole võimalik, et leiva hind jääb püsima, kui jahu hind tõuseb,» märkis Kimber leivaliidu kahe aasta taguse avalduse kohta. Kimberi sõnul pole ta pärast arvutite tagastamist uurimisest midagi kuulnud. «Oleks hea, kui asi antaks kohtusse või vähemalt vabandataks, aga seda on Eesti Vabariigis asjatu loota,» ütles Kimber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles