Kes on USA suurimad maksumaksjad?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftafirma Exxon Mobil oli mullu USA suurim maksumaksja, loovutades riigieelarvesse maksudena 27,3 miljardit dollarit.
Naftafirma Exxon Mobil oli mullu USA suurim maksumaksja, loovutades riigieelarvesse maksudena 27,3 miljardit dollarit. Foto: SCANPIX

Naftafrimad Exxon Mobil, Chevron ja ConocoPhilips on USA suuremad maksumaksjad, selgub ajakirja Forbes koostataud edetabelist.

ExxonMobil, Chevron ja ConocoPhilips maksid eelmisel aastal USA riigieelarvesse vastavalt 27,3 17,4 ja 10,6 miljardit dollarit.

Edetabeli neljanda koha hõivas JP Morgan Chase. Pank maksis riigile makse 8,2 miljardit dollarit. Esiviisiku lõpetas riigi suurim jaekett Wal-Mart 5,9 miljardiga.

Esikümnesse mahtusid veel Microsoft 5,3 miljardiga, pank Wells Fargo 4,9 miljardiga, IBM 4,2 miljardiga. Börsil noteeritud ettevõtetest turuväärtuselt kalleim firma Apple tasus maksudeks neli miljardit ning värviliste metallide kaevandaja Freeport-McMoRan Copper & Gold 3,4 miljardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles