Ministeerium vajab 20 000 eurot uurimaks, kas ettevõtted on raskustes

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Põllumajandus- ja majandusministeerium taotlevad 20 000 eurot, et viia läbi uuring, mille eesmärk on leiutada analüüsimeetodid, mis ütleksid, kas riigiabi saav ettevõte on majandusraskustes.

Enamikus Euroopa Liidus riigiabi andmist käsitlevates õigusaktides on sätestatud, et riigiabi ei tohi anda raskustes olevatele ettevõtjatele, selgitatakse taotluses.

Uuringu eesmärgiks on välja töötada analüüsimeetod, mida oleks ametiasutustel võimalik riigiabi andmisel taotluste hindamisel kasutada, ja mis võimaldaks hinnata, kas toetust taotlev ettevõtja on majanduslikes raskustes või võib teda pidada kavandatava tegevuse elluviimiseks piisavalt jätkusuutlikuks.

Samuti peaks analüüsimeetod võimaldama hinnata, kas konkreetse taotleja puhul on põhjendatud talle riigiabi andmine või võib teda pidada piisavalt heas majanduslikus seisus olevaks, mis peaks võimaldama tal kavandatud tegevused turutingimustel (so oma- ja laenuvahendite arvel) ja ilma riigi poolse abita ellu viia.

«Seega on uuringu probleem kokkuvõttes, et Eestis ei ole täpsemalt analüüsitud, millistele majanduslikele jm näitajatele vastavaid ettevõtjaid võib riigiabi andmisel pidada raskustes mitte olevaks, kuid samas ka võimetuks kavandatavaid tegevusi ilma riigiabi saamata ellu viia,» nenditakse riigikantseleile saadetud taotluses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles