Saksamaa politseinikud ei mahu uutesse patrullautodesse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullautod.
Patrullautod. Foto: SCANPIX

Saksamaa politseinikele ostetud uued Opel Insignia patrullautod osutusid korravalvurite jaoks liiga kitsasteks, vahendab Hessischer Rundfunk politseinike ametiühingute küsitlust.

Paljud küsitluses osalenud politseinikud kurtsid, et Opel Insignia istmed on täisvarustuses politseiniku jaoks liiga kitsad. Täisvarustus tähendab, et politseinikul on püstol, kumminui, raadiosaatja, pipragaasi balloon ja käerauad.

Lisaks sellele piirab tagaklaas politseinike jaoks üliolulist väljavaadet.

Seetõttu eelistavad paljud Hesseni liidumaa politseinikud uute patrullautode asemel kasutada vanu Opel Zafirasid, tõdes Hesseni poliitseinike ametiühingu aseesimees Lothar Hölzgen.

Ametiühingu hinnangul oleks siseministeerium pidanud juba enne suurtellimuse tegemist autot praktikas katsetama.

Siseministeeriumi esindaja Claudia Spruch tõdes, et on politseinike rahulolematusest teadlik, kuid lükkas ebapiisava eelkontrolli süüdistused tagasi.

Hesseni liidumaa võimud sõlmisid Opeliga lepingu, mille kohaselt saab politsei 800 Insignia Sports Toureri sõidukit. Kokku makstakse autode eest 25 miljonit eurot. Seni on korrakaitsjad kätte saanud 200 uut autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles