Toitlustuses ja majutuses on maksmata makse enam kui 6 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majutuses ja toitlustuses on maksmata makse 6,3 miljoni euro jagu
Majutuses ja toitlustuses on maksmata makse 6,3 miljoni euro jagu Foto: Liis Treimann

Maksuameti hinnangul on toitlustuse- ja majutussektoris maksmata makse 6,3 miljoni euro jagu.

Hetkel on maksu- ja tolliametil välja valitud 150 ettevõtet, kus sularahakäive ja töötajate töötasud äratasid kahtlusi. Toitlustusaladel tegutsevaid ettevõtteid on Eestis kokku veidi üle 30 000, majutusettevõtteid enam kui 300.

Tallinna restoranides on sularahakäive koguni kuni 50 protsenti, mida suurem on aga sularahakäive, seda lihtsam on maksude maksmisest hoiduda.

Lisaks toitlustus- ja majutussektorile on maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku kinnitusel probleeme veel ehituses ja jae- ja hulgikaubanduses, kus tihti juhtub, et päeval, mil maksuametnikud lähevad ettevõtet kontrollima, on inimesed esimest päeva tööl või lihtsalt tuttavatel külas.

Eesti hotellide ja restoranide Liidu juhatuse esimees Feliks Mägus nentis aga, et enamik sektoris tegutsevaid ettevõtteid on kindlasti ausad, kuid tõepoolest on kahtlane, kui sektori keskmine palk on väga lähedal miinimumile. Samal ajal kui liidu ettevõtete seas on keskmine palk lähedal Eesti keskmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles