Kütusemüüjad: hinda on võimatu ennustada

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla
Tankla Foto: Elmo Riig / Sakala

Kütusemüüjad Olerex ja Statoil kinnitavad, et üldist hinnatõusu vedavate mootorikütuste hindade liikumist on väga raske ennustada. 

Samas on bensiini hind saavutanud eratarbijate jaoks kriitilise piiri ning väljendub ka müügimahtude vähenemises, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Ühelt poolt ennustatakse Iraani kriisi jätkumist ja sellest tulenevalt spekuleeritakse võimalusega, et tekib ajutine nafta pakkumise kriis, mis tõstaks hindasid veelgi. Samas on aga analüütikuid, kes usuvad, et jätkuv nafta hinna tõus, mis takistab Euroopa ja ka USA majanduskasvu, ei saa lõputult kesta ning erinevate riikide nafta reservide turule paiskamine peaks nafta ja selle saaduste hindasid langetama või vähemalt stabiilsena hoidma,» rääkis Statoili mootorikütuste tootejuht Teedo Melts.

«Kõige paremini stabiliseerib turgu ja hoiab hindu tõusmast stabiilne ja sündmustevaene elu naftat tootvates riikides,» sõnas Olerexi turundusjuht Antti Moppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles