Londoni lahing logisevate limusiinidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lincolni limusiin. Foto on illustratiivne.
Lincolni limusiin. Foto on illustratiivne. Foto: .

Olümpialaste võõrustajaid hoiatatakse külalisi luksautodega Londonit mööda ringi sõidutamast.

«Väljavenitatud» limusiinid ja muud muljet avaldama mõeldud sõiduriistad on paljudel juhtudel ohtlikud ja ebakindlad või tegutsevad ebaseaduslikult.

Londoni transpordiamet on koostöös politseiga käivitanud iganädalase ettevõtmise nimega «Operation Kansas», korraldades reide seaduserikkujate väljasõelumiseks.

«Limusiiniäri saab olema [mängude ajal] väga populaarne,» ütles transpordiameti liiklusohutuse osakonna juhataja Steve Burton.

«Meie soov on luua olukord, kus nad hakkavad ise oma tegevust reguleerima,» lisas ta.

Reidid toimuvad laupäeva õhtuti üle kogu Londoni.

Politsei on juba konfiskeerinud neli limusiini, määratud on 70 trahvi ja karistust.

Limusiine kasutatakse peamiselt nädalavahetustel, kuid transpordiamet juhtis tähelepanu sellele, et olümpiamängude ajal on turg palju suurem, kuna «iga õhtu on väga rahvarohke».

Simon Brown Londoni politsei liiklustalitusest ütles, et operatsioon Kansase eesmärk on «vähendada ummikuid, hoida London liikumas ning kärpida intsidentide arvu, kus sõidukid üles ütlevad või õnnetusi põhjustavad».

Browni sõnutsi katsuvad nad keskenduda luksautodel esinevatele kõrvalekalletele nagu lubatust laiemad rehvid, lubadeta juhid ja kindlustuse puudumine.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles