Eesti firma võttis üle Jelgava suitsuvorsti tööstuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuvorstid
Suitsuvorstid Foto: Elmo Riig / Sakala

Läti meedia kirjutas täna, kuidas Avo Kaasiku Masa Invest omandas mullu oma koduväravas surnuks tulistatud Aigars Lusise lihatööstuse, mis on Lätis suuruselt neljas, kuid riigi tähtsaim suitsuvorsti tootja.


Kaasik ütles Äripäevale, et Jelgava lihatööstus läks Eesti ja Rootsi investorite kaasomandisse. «Masa Invest ei ole emafirma, vaid juhtimisfirma,» rääkis Kaasik. Äriregistri andmetel kuulub Masa Invest 100 protsendiliselt Avo Kaasikule, kirjutas

aripaev.ee

.

«Sellel ettevõttel on suur potentsiaal, just suitsutatud toodete osas,» põhjendas Kaasik valikut. Eesti lihatööstuste ostu pole senini kaalutud, ent kui Jelgava lihatööstus tulevikus laieneb, pole see ka välistatud, ütles Kaasik.

Vastuseks küsimusele, kas praegune keeruline majandussituatsioon võimaldas Jelgava lihatööstuse odavamalt kätte saada, ütles Kaasik: «Kindlasti avaldas see tehingule mõju, aga midagi pole nii lihtne. Kohe oli vaja investeerida käibevahendeid ja seevõrra rohkem.»

Kui palju investorid pidid Jelgava lihatööstuse eest raha välja käima, Kaasik ei öelnud, kuid märkis, et ostuks kulunud raha tuli Eestist ja Rootsist ning laenu selleks ei võetud. Tootmiseks vajalikud käibevahendid hangiti aga pangast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles