Euroopat võib ees oodata võlatorm

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa keskpank
Euroopa keskpank Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga rahasüstid on euroala võlakriisi küll rahustanud, ent signaalid võlakirjaturgudelt viitavad analüütikute hinnangul, et elame vaikuses enne tormi.

Keskpank suunas detsembris ja veebruaris euroala pankadele kokku 1,3 triljonit eurot, mis rahustas võlakirjaturgude kaudu hirme, et ka Itaalia ja Hispaania, euroala suuruselt kolmas ja neljas majandus, võivad vajada päästefondide abi, kirjutab Yahoo.

«Aasta esimene kvartal oli laenuturul erakordne,» sõnas Prantsusmaa Natixise panga analüütik Jean-Francois Rubin, kelle sõnul kasutasid probleemsed riigid soodsaid laenutingimusi oma finantsvajaduste rahuldamiseks hoogsalt ära. 

Ent viimasel nädalal on huvi Hispaania võlakirjade vastu järsult raugenud. Investorite huvi on kärpinud Madriidi teade, et aastaga kasvab avaliku sektori võlatase 10 protsendi võrra 80 protsendini sisemajanduse kogutoodangust.

Asjatundjaid hirmutavad ka lähenevad valimised Prantsusmaal ja Saksamaal, mis võivad eurotsooni poliitilist tasakaalu murendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles