Toidukorv on kvartaliga poole protsendi võrra kallinenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti konjunktuuriinstituudi hinnangul on toidukorv kvartaliga kallinenud pool protsenti, aastases võrdluses on toidukorvi hind jäänud samaks.

Konjunktuuriinstituudi toidukorv peab silmas 4-liiklmelise pere nädalakulutusi ning instituudi hinnangul kulub neljaliikmelisel perel nädalas toidule 64,91 eurot.

Märtsis odavnes võrreldes detsembriga enima kartul ja mugulsibul, teraviljassaadused, suhkur, kohv ja kanamunad.

Mugulsibul on odavnenud koguni 55,3 protsenti, kartul 17,9 protsenti, mis kokku vähendasid ostukulusid 1,22 euro võrra nädalas.

Detsembriga võrreldes on kallimaks läinud liha- ja piimasaadused, juurvili, kompvekid ja limonaad. Piimatoodete hinnatõus võttis pere toidukorvist lisaks 0,28 eurot nädalas. Lihasaadustele kulus 13 eurosenti enam kui detsembris.

Eelmise aasta märtsiga võrreldes vähenesid konjunktuuriinstituudi toidukorvis enim ostukulud kartulile, juurviljale ja leiva-saiatoodetele. Lihasaadused kallinesid aastaga 10,2 protsenti, piimatooted 2,8 protsenti.

Mullune toiduainete kiire hinnatõus peaks instituudi hinnangul sel aastal hoogu maha võtma. Instituudi direktor Marje Josing avaldas ka lootust, et pärast pühi lahtub ka paanika munade ümber ning kõik, kes seda soovivad, võivad taas ohtralt omletti süüa.

Teises kvartalis peaks toidukorv esimese kvartaliga võrreldes 1 protsendi võrra kallinema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles